Jak sprawić, aby mieszkańcy aktywniej uczestniczyli w życiu miasta? Aby chętniej spotykali się z bliskimi? Co sprawi, że chętniej wyjdziemy z domu? Być może sprawić to może bogata i smaczna oferta kulinarna Piaseczna. Czy wobec tego warto stworzyć jedną, kolorową i smaczną propozycję, aby mieszkańcy chętniej chcieli odkrywać smaki Piaseczna? I w końcu czy Piaseczno może mieć swój oryginalny smak? A jeśli tak to jaki?
Na takie i podobne pytania będą chcieli znaleźć odpowiedź uczestnicy spotkania poświęconego omówieniu potencjału i perspektywom rozwoju kulinarnego Gminy Piaseczno. Warsztat skierowany jest do lokalnych restauratorów, przedsiębiorców z branży gastronomicznej z terenu Gminy Piaseczno, którzy chcą rozwijać swoją działalność na terenie gminy. Spotkanie ma pomóc znaleźć dobre wzorce do przeprowadzenia wspólnych działań i odpowiedzieć na pytanie czy warto w Piasecznie zaproponować mieszkańcom jedną, spójną i smaczną ofertę, aby powodów do wyjścia z domu było znacznie więcej. Czym też ich zachęcić?
Warsztat poprowadzi znany w branży marketingu miejsc Hubert Gonera, właściciel agencji marketingowej Landbrand i ekspert w zakresie promocji miast i regionów, a także organizator konferencji "Turystyka kulinarna - polski hit" na Targach poznańskich podczas Tour Salonu 2013.
Aby wziąć udział w warsztacie, który odbędzie się w piątek 24 stycznia w godz. 11 - 14 w sali nr 39 (II piętro) Przystanku Kultura (Pl. Piłsudskiego 9, Piaseczno) wystarczy wysłać zgłoszenie na adres strzyzewski@piaseczno.eu lub zgłosić się telefonicznie 22 70 17 682.
Udział w spotkaniu jest bezpłatny. Ostateczny termin nadsyłania zgłoszeń mija 17 stycznia 2014 r.
Program warsztatu:
10:30 Powitalna kawa i ciastko
11:00 Otwarcie spotkania
11:10 Prezentacja: Lokalna turystyka kulinarna - na czym polega, jakie daje korzyści i gdzie są dobre wzory do naśladowania - Hubert Gonera, właściciel agencji Landbrand, ekspert promocji miast i regionów oraz turystyki kulinarnej, organizator konferencji "Turystyka kulinarna - polski hit" na Targach poznańskich podczas Tour Salonu 2013, ekspert przy konsorcjum "Polskie Szlaki Kulinarne" afiliowanym przy Polskiej Organizacji Turystycznej
11:40 Warsztat na temat: Czy Piaseczno jest smaczne? Jak i czym można zachęcić mieszkańców do kulinarnych spacerów? - Hubert Gonera,
13:30 Kawa i ciastko
14:00 Zakończenie
Serdecznie zapraszamy!
Komentarze