Wiosna to wyjątkowa pora roku. Przyroda budzi się do życia po zimie. I choć ta ostatnia była niezwykle łagodna, to mimo wszystko każdy z nas cieszył się, gdy na drzewach pojawiły się pierwsze pąki, a trawa nabrała soczystozielonego koloru.
Wegetarianizm kojarzy się nam właśnie z wiosną … ze świeżą zielenią i innymi, intensywnymi kolorami. Swoista wiosna na talerzu, a przy okazji eksplozja smaku, gdyż to właśnie nowalijki sprawiają, że potrawy są niezwykle aromatyczne i esencjonalne.
Czy ten wpis ma Was skłonić do diametralnej zmiany diety? Absolutnie nie! Przygotowaliśmy konkurs dla tych, którzy lubią eksperymentować w kuchni, niezależnie od tego czy nagroda trafi do osoby, która nie wyobraża sobie codziennej diety bez mięsa, czy też do zdeklarowanego "roślinożercy". Traktujcie naszą zabawę jako powiew świeżości i … koloru w Waszym menu. Gotowanie nie musi być nudne … a wprowadzenie nowych smaków na pewno pobudzi Wasze kubki smakowe i inwencję twórczą w kuchni.
Nie bez znaczenia jest to, że już za chwilę … rozpocznie się sezon urlopowy. A zielenina na talerzu (i aktywność fizyczna) na pewno pomoże nam, bez kompleksów, "wbić się" w nowe bikini i kąpielówki …
Już dziś życzymy smacznego!
Wystarczy, że:
Nakładem jakiego wydawnictwa ukazało się wydanie pozycji "Zielenina na talerzu"?
3 osoby, które prawidłowo odpowiedzą na powyższe pytanie i … ich nazwiska zostaną wyłonione w drodze losowania …
otrzymają:
Konkurs trwa do 15 czerwca 2015 r. do godziny 15:00
Szczęśliwi zwycięzcy zabawy znajdą swoje nazwiska na www.naszepiaseczno.pl oraz na naszym fanpage'u w poniedziałek 15 czerwca do godziny 22:00.
Nagrodzoną/Nagrodzonego prosimy o kontakt* e-mail’owy (kontakt@naszepiaseczno.pl).
Powodzenia!
* Zwycięzcy mają 14 dni kalendarzowych na kontakt z Organizatorem (termin liczony jest od dnia umieszczenia nazwiska zwycięzcy na portalu oraz fanpage'u naszepiaseczno.pl). Jeśli zwycięzcy nie nawiążą kontaktu z organizatorem, uznajemy iż zrezygnowali z nagrody.
Kuchnia wegetariańska nie musi być nudna i trudna! Ta książka udowadnia, że bez problemów można zamienić dotychczasową dietę na talerz pysznej zieleniny.
Zielenina na talerzu to kompozycja ponad 100 oryginalnych przepisów na śniadania, obiady, kolacje i desery - podzielonych zgodnie z porami roku. Magdalena Cielenga-Wiaterek, autorka słynnego bloga Zielenina, pokazuje, że kuchnia wegetariańska jest łatwa i pyszna. Kolorowe i proste w przygotowaniu dania kuszą sezonowymi składnikami, które można kupić w każdym sklepie.
To książka nie tylko dla wegetarian, ale dla każdego, kto ma ochotę wzbogacić swoje codzienne menu o zdrowe i smaczne dania pełne kasz, warzyw i owoców doprawione pachnącymi ziołami.
Magdalena Cielenga-Wiaterek - prawniczka, która pasję do paragrafów zamieniła na miłość do gotowania, propagowania zdrowej kuchni i ekologicznego stylu życia. Wegetarianka od wielu lat. Zaangażowana w obronę praw zwierząt i ochronę środowiska naturalnego. Prowadzi popularny blog kulinarny Zielenina. Współpracuje z fundacjami Wiemy, co jemy oraz Zdrowy Przedszkolak. Ma stałą rubrykę w magazynie Vege. Prowadzi warsztaty kulinarne dla dzieci i dorosłych. Redaktor naczelna magazynu Maszkety.
Komentarze