Znamy się na kulinarnej sztuce jak mało kto. Ale nie wierzcie nam na słowo. Drzwi Pałacyku pod Jodłami od stycznia będą stać przed Wami otworem przez siedem dni w tygodniu, a szefowa kuchni już teraz zaprasza na prawdziwą ucztę smaków i aromatów, jakiej dotąd nie mieliście okazji nigdzie przeżyć.
Przez żołądek do serca!
Taką filozofię wyznajemy w naszej restauracji. A wszystko dlatego, że w dania, które przygotowujemy, wkładamy całe serce. Gotujemy tak, jak sami chcielibyśmy zjeść: zdrowo, świeżo i do syta. Tworzymy dla Was nieoczywiste i zaskakujące połączenia składników, w których tradycja polskiej kuchni spotyka się z europejską nowoczesnością.
Przekraczając próg Pałacyku pod Jodłami, szykujcie się na podróż pełną niezapomnianych kulinarnych doznań, które rozpieszczą Wasze zmysły. Chrupiące warzywa, soczyste mięsa, aromatyczne zupy i rozpływające się w ustach desery czekają, byście odkryli je w nowej odsłonie.
Sezonowo i lokalnie
W naszej spiżarni gromadzimy produkty od lokalnych dostawców, a następnie samodzielnie je przetwarzamy na pachnące dania i desery, które są prawdziwą ucztą dla duszy i ciała. Inwestujemy w składniki, których pochodzenie znamy, a wszystko po to, by zagwarantować naszym Gościom najwyższą kulinarną jakość.
Poza stałymi pozycjami w menu Pałacyku pod Jodłami, naszą specjalnością są sezonowe kompozycje, które zmieniamy wraz z porami roku. Natura inspiruje nas do tworzenia propozycji dań, które niejednokrotnie podbiły już Wasze serca. I tak wiosną w menu odnajdziecie nowalijki, latem pachnące słońcem owoce i warzywa, jesienią grzyby, a zimą soczyste mięsa.
Menu dla każdego
Karta dań opracowana przez doświadczoną Szefową Kuchni, Mariolę Urbanek, jest naszą wizytówką: treściwą i krótką. Dzięki temu, że menu zmieniamy sezonowo, a liczba dań jest ograniczona, gwarantujemy Wam, że wykorzystywane produkty są zawsze świeże, pełne smaku i najwyższej jakości.
W komponowanych daniach łączymy tradycje kuchni polskiej i regionalnej ze światowymi akcentami. Każdy wielbiciel dobrych smaków nie tylko znajdzie u nas coś dla siebie, ale przede wszystkim ma okazję rozsmakować się w znakomitych potrawach stworzonych z pasji do gotowania.
Na dobry początek proponujemy pobudzające kubki smakowe przystawki. Pożywne i pachnące zupy są idealnym wstępem do tradycyjnego dwudaniowego obiadu. Treściwe dania główne z mięsem w roli pierwszoplanowej są świetną opcją dla prawdziwych mięsożerców, chrupiące sałatki zaś polecamy tym, którzy chcą zjeść zdrowo i lekko. Na deser z kolei rekomendujemy słodką królową - czekoladę w niecodziennych odsłonach.
Miejsce z klimatem
Choć sercem Pałacyku pod Jodłami jest kuchnia, to właśnie sala restauracji jest miejscem z duszą i tworzy niepowtarzalny klimat. Nasz zespół, jak na gospodarzy przystało, stara się, byście przekraczając próg, poczuli się wyjątkowo. Zapraszając do stolika, z przyjemnością opowie o aktualnym menu, zaproponuje konkretne danie, jeśli nie będziecie wiedzieć, na co się zdecydować i odpowie na wszystkie pytania.
Jeśli planujecie uczcić ważną uroczystość w najlepszej kulinarnej oprawie, z przyjemnością zorganizujemy dla Was wydarzenie, które Wam i Waszym gościom na długo zapadnie w pamięć. Do dyspozycji oddajemy przestronne sale restauracyjne, profesjonalną i doświadczoną obsługę, a także indywidualnie skomponowane menu na uroczystość, którą dla Was zorganizujemy.
Zarezerwuj online
Abyście zawsze mieli pewność, że miejsce w restauracji będzie na Was czekać, zapraszamy do rezerwacji stolika telefonicznie lub mailowo. Jeśli planujecie odwiedzić nas w większym gronie, wystarczy zadzwonić, a my przygotujemy dedykowany dla Was stolik, byście podczas wspólnego posiłku czuli się komfortowo.
Aktualne menu Pałacyku pod Jodłami odkrywamy przed Wami na naszej stronie internetowej. Jeśli macie jakiekolwiek pytania, jesteśmy codziennie do Waszej dyspozycji. Przyjemnością dla nas będzie gościć Was w naszych restauracyjnych progach.
Komentarze